ARDENS VARKEN
UNIEK & EXCLUSIEF IN ONZE REGIO

NIEUW: Authentiek Ardens varkensvlees.
Vlees dat voortvloeit uit een bijzondere traditie dat generatie op generatie (sinds begin van de vorige eeuw)
een bijzondere aandacht schenkt aan het behouden van het waardevolle van vroeger.
Absolute topkwaliteit waarvoor wij, als exclusief verkooppunt, de eer hebben om dit aan te kunnen bieden.
Dieren die we ook zelf ter plaatse uitkiezen en inkopen om met de grootste zorg ambachtelijk in ons eigen atelier te verwerken.

Slagerij Bernaerts heeft met passie voor vlees een samenwerking kunnen realiseren met een Ardens familiebedrijf dat een bijzondere kwaliteit aan varkensvlees produceert.

Kwaliteit begint bij de inkoop van kwalitatieve produkten die we in ons eigen atelier traditioneel en ambachtelijk verwerken. Wij zijn verheugd om ons assortiment aan charcuterie & vers vlees uit te kunnen breiden met dit Ardens varkensvlees van hoge kwaliteit.

 

ONS ARDENS VARKENSVLEES
zacht en uitermate smaakvol!

Dit Ardens varken is een kruising tussen het Landray-, Duroc-, en Pietrainras. Deze varkens beschikken over voldoende ruimte op de typische groene weiden van onze Ardennen. Deze weilanden beschikken over de grassoorten eigen aan onze Ardennen waarvan de voedingskwaliteiten algemeen erkend zijn. Aanvullend worden de dieren gevoederd met granen en peulvruchten.

 

DE OORSPRONG

De oorsprong gaat terug naar het begin van de vorige eeuw. Een (h)echt familiebedrijf van generatie op generatie. Elke generatie met hun eigen  moderne toets waar tradities met een blijvend respect  behouden bleven.

Een tig aantal jaren geleden familie ging deze familie de  uitdaging aan om varkens te telen zoals vroeger om de smaken te evenaren die onze voorouders zowat 150 jaar geleden kenden.

Deze dieren worden buiten gekweekt en kunnen opgroeien met veel ruimte. Deze vrije uitloop laat toe dat de dieren in een gezonde omgeving zonder stress kunnen opgroeien. Zij zijn in de weide geboren waar ze ook het ganse leven doorbrengen, een bijzonder aspect dat van generatie op generatie werd doorgegeven.

Dit maakt het vlees dan ook bijzonder.

Eén van de eigenschappen van deze varkens is dat ze in staat zijn om vette stoffen op te nemen en te verdelen in de spiermassa wat zorgt voor vlees met een mooie gestreepte structuur,  het zachter en smaakvoller is.

ZORGZAME KWEEK

Strenge normen worden steeds in acht genomen door deze familie. De varkens beschikken steeds over veel ruimte (minimaal 360m² per varken) en leven zij van geboorte tot het einde van de vetmesting op dezelfde groene weiden.

Behalve dat de varkens beschikken over het unieke gras krijgen zij enkel granen & peulvruchten. Van antibiotica of andere medicijnen is hier geen sprake. Deze familie staat garant voor een zuiver en gezond produkt en dus vlees met een hoge kwaliteitswaarde.

Deze kweker is onophoudelijk op zoek naar topkwaliteit en met een nauwgezette bezorgdheid om het waardevolle van vroeger te kunnen bewaren.

Slagerij Bernaerts heeft onlangs de eer gekregen om dit vlees rechtstreeks van deze kwekersfamilie te kunnen en vooral ook mogen inkopen.

Proef bij ons de echte Ardennen.

Scroll Up