BRASVAR
varkensvlees van de bovenste plank

Slagerij Bernaerts werd door Brasvar gevraagd om de huisbereide charcuterie van het brasvarken te presenteren op de Brasvar event eind februari.

Een event voor meer dan 100 collega slagers om al dan niet kennis te maken of gewoon om al het lekkers van het brasvarken te kunnen proefen.

 

Slagerij Bernaerts staat voor kwaliteit en daarom werken en verwerken wij ook graag het brasvarken in ons assortiment aan charcuterie & vers vlees.

Meer weten over Brasvar? (bron: www.brasvar.be)

 WAT IS BRASVAR?

Varkensvlees van de bovenste plank: smaakvol, mals én sappig. Ons varkensvlees heeft een unieke, karaktervolle smaak. Zorgzaam en ecologisch gekweekte BRASVAR’kens garanderen keer op keer een lekker stukje vlees op uw bord.

BRASVAR varkensvlees heeft een unieke, karaktervolle smaak. Keer op keer ware pareltjes op uw bord. Maar hoe komt BRASVAR nu aan die heerlijke smaak? Mensen gaven vroeger “bras” aan hun varkens: aardappelen, draf en maïs, aangevuld met graan, olijfolie en vers hooi. Omdat we houden van die authenticiteit, krijgen
onze varkens diezelfde natte voeding. Bovendien zijn de varkens van nature heel gezond. De keuze voor een Duroc-beer, in combinatie met deze ‘bras’voeding, resulteert in zeer smaakvol en sappig vlees.

BRASVAR overstijgt zo de smaakverwachtingen van varkensvlees, elke keer opnieuw.

 DUURZAME KWEEK met zorg voor de natuur

In de velden van het landelijke Nevele kweken Kristof en Angelique al jaren het BRASVAR’ken. Het is een Durocvarken dat op een duurzame manier gekweekt wordt. De ‘bras’voeding wordt op de hoeve zelf samengesteld op basis van hoofdzakelijk lokale producten. Het opwaarderen van deze nevenstromen komt alvast ons milieu ten goede. Bovendien gebruiken we maïs die we zelf kweken rond de hoeve en inkuilen om gedurende het ganse jaar te voederen (geen transporten). De mest wordt aangewend op onze akkers om deze op een natuurlijke manier te bemesten. De overtollige mest wordt via een ondergrondse leiding verpompt (alweer geen transporten!) naar een nabijgelegen biogasinstallatie (VC Energy) en wordt daar verwerkt tot groene stroom.

 ZORGZAME KWEEK

De smaak van vroeger krijg je niet zomaar. Een innovatieve en duurzame bedrijfsvoering met respect voor dier en milieu maken het verschil. Bij BRASVAR geen massaproductie maar passie en vakmanschap. Een pure aanpak van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Uit hun overtuiging om voor niets minder dan het beste te gaan op het vlak van smaak, kwaliteit, dripverliezen, kleur, bewaring en gezondheid begonnen ze met de kweek van BRASVAR’kens.
Aan elk stadium in het kweekproces wordt de nodige zorg en opvolging besteed en dit tot bij de eindklant.
Om de natuur in de stal binnen te brengen hebben we per hok een hooiruifje opgehangen. Het zorgt voor rust en afleiding in de stal.
De varkens zijn helemaal tuk op onze manier van werken!!SMAAK

Mals, sappig en een overheerlijke smaak. Daarvoor moet u bij BRASVAR zijn. De pure smaak van BRASVAR behoeft weinig krans en is geliefd bij de kenner en de fijnproever. Met de beste producten worden de beste gerechten bereid, en daarom werken topchefs en slagers graag met ons varkensvlees. De uitdaging om met een eenvoudig product als varkensvlees een intense smaakbeleving bij de klant teweeg te brengen houdt hen scherp.

BRASVAR levert topkwaliteit voor een creatieve gastronomie.

 KWALITEIT

BRASVAR is zoveel meer dan een stukje varkensvlees. En daarom verdient het ook een bijzondere aanpak door vakmensen die het bij de consument brengen met evenveel passie voor hun vak als Kristof en Angelique.Het smakelijk stukje varkensvlees uit Nevele heeft een mooie gemarmerde structuur en bakt mooi bruin in de pan. Naast het verse vlees is er nu ook een aanbod gekookte, gebakken en gedroogde vleeswaren waarmee de culinaire toepassingen worden uitgebreid.

BRASVAR is de favoriete keuze van topslagers, sterrenchefs en hobbykoks.

Scroll Up