Recepten van onze klanten

Maak ook jouw recept over en/of deel ook je ervaring met ons

Deel je recept met ons

Deel je ervaring met ons

Stoofvlees (runds)

ingrediënten voor 4 personen:

  • 1kg rundsvlees
  • 3 grote uien
  • zwarte peper v/d molen & zout (pezo)
  • scheut azijn
  • eetlepel candico siroop of bruine suiker
  • 3 eetlepels bruine fonds
  • 2 boterhammen
  • scherpe mosterd
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm of eetlepel gedroogde tijm
  • 0,5l bruine Leffe of Trappist

Versnipper de uien en stoof deze in een cocotte lichtbruin. Bak ondertussen de stukken vlees in een pan (dichtschroeien en kleuren). Laat ruimte voor het vlees in de pan, bak het vlees liever in 2x ipv een overvolle pan.

Kruid het vlees met pezo (peper & zout) en voeg het mooi gekleurde vlees bij de gestoofde uien.

Giet het bier in de pan, roer het baksel los, van zodra het bier kookt giet je het over het vlees en de uien.

Voeg de tijm, blaadjes laurier, scheutje azijn, eetlepel candico en bruine fond toe.

Smeer 2 boterhammen met een dikke laag mosterd en leg deze op het vlees met de mosterd naar beneden.

Het deksel erop en laat nu maar 3 uur zacht pruttelen op het vuur of zet de cocotte in de oven (150°).

Serveren kan op allerlei manieren en naar eigen smaak, klassiek met frietjes, maar kan ook met gebakken aardappelen, rijst, sla, rauw witlof, …. wat je maar lekker vind.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

je e-mailadres

Driehoekstraat 26

2920 Kalmthout

Parking achteraan via Roggebos (zijstraat Foxemaatstraat)

© 2017 SLAGERIJ BERNAERTS | Powered by MAXWEB

Scroll Up